Norsk Mekling

PRIME - Danmark ser til Norge

Dansker meklermiljøer har det siste vist stor interesse for norske erfaringer, spesielt med PRIME. Karin Kaasen i Dovre Group (tidligere i Bane Nor) skal delta i workshop i Købehavn 10.4.2024 med innspill om norske erfaringer.

Publisert: 4. april 2024

Dette skriver de på Linked In:

I Norge har proaktiv konflikthåndtering medført milliardbesparelser på store anlægsprojekter, og alternative kontraktformer har skabt incitamenter for bedre samarbejde på hospitalsbyggerier og vejbygningsprojekter.

Hvad er det mon nordmændene kan? 🤷‍♂️

Det stiller vi skarpt på ved Samarbejdsløftets næste workshop den 10. april, hvor vi skal høre om erfaringerne med brug af projektintegreret mediation, der bl.a. blev brugt på Jernbanestrækningen Venjar-Langset - "Årets anlegg 2023".

Projektet blev færdig 7 måneder før tid og 1,2 mia. under budget!🤔

Derudover skal vi høre om pilotprojektet ved udbygningen af E6 motorvejen, hvor en "Integrated Project Delivery" kontrakt blev benyttet - en kontraktform, hvor parterne sammen udvikler projektet, så alle er i samme båd og derved skaber fælles incitamenter for det gode samarbejde.👷💡🤝🏼

På workshoppen kan du møde:

Karin Kaasen, Director Contract Management, Dovre Group Consulting AS

Arve Krogseth, Senior Project Director, COWI

Jesper Asferg, Executive Business Development Director, COWI